Vad är vägen till att må bra?

 

Hur ofta ska man äta och vad ska man äta? Vad ska man undvika att äta? Vad ska man träna och hur ofta? Är det verkligen bra att göra si eller så? Ja, det finns oändligt många frågor som man kan ställa sig kring hur man ska leva och vad man ska göra för att må bra eller till och med må som allra bäst.

Jag själv brukar reflektera kring sådana frågor ibland och kan absolut se ett värde i att göra det. Däremot så tror jag också att man ibland kan behöva släppa lite på tyglarna. Jag tror att man kan må bra av att inte alltid tänka efter en eller tre extra gånger, att det kan vara bra att inte överanalysera allt helt enkelt.

Självklart ser livet olika ut från vecka till vecka, men för de allra flesta av oss så tror jag i slutändan att vi mår som bäst om vi på det stora hela äter någorlunda hälsosamt, rör på oss några gånger i veckan och ser till att ge kroppen tid att återhämta sig. I det finns det alltså plats för allt från tunga träningspass och tävlingar till promenader och slappa kvällar på soffan. Det är sallader och chiapudding, pasta och långkok och det är pizza. Det är vin och choklad, men det är också frukt och grönt. Man mår bra av att röra på sig och man kan äta allt, men inte alltid. Egentligen så tror jag faktiskt inte att det är svårare än så, i alla fall inte om målet är att vara frisk och att må bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.