Låt inte påskäggen ge dig ångest

Hej hjärtan! Påskhelgen börjar lida mot sitt slut och jag ler åt allt fantastiskt som den har burit med sig. Skratt och mys med nära och kära, svettiga träningspass, nya bekantskaper och påskägg. Tack livet!

Men jag vet också att slutet på en långhelg kan för många innebära ångest. Kanske har det blivit lite fler påskägg än du hade tänkt dig under den här helgen, men vet du vad? Det är verkligen inte hela världen. I slutändan så är det är inte vad du har ätit eller hur mycket du har rört på dig under någon enstaka helg som kommer att definiera hur du mår i vardagen, eller hur?! Det handlar snarare om hur du lever och valen du gör under resterande tid.

Med det inte sagt att en aktiv livsstil med bra kost inte är viktigt, för det är det. Din kropp behöver näringsrik mat och fysisk aktivitet för att orka och för att må bra, framförallt på lång sikt. Men snälla, fina du: försök att släppa ångesten och förstå att hetsträning eller svält inte är lösningen. Försök istället att göra en plan för veckan som kommer. Vad ska du laga till middag? Se till att fixa matlådor så behöver du inte fundera så mycket över maten sen. Vilka dagar passar det att träna? Boka in det i din kalender och låt inget komma i vägen, för det är så himla väl investerad egentid.

Att ta hand om dig själv och din kropp är en av de finaste presenterna som du kan ge till dig själv. Din kropp är ditt tempel och du har bara en. Din kropp älskar dig så mycket och det enda den kräver i gengäld är att du vårdar den, är snäll mot den och älskar den. Den är värd det. DU är värd det!

PUSS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.