#iamtheswedishmodel

Vill ni veta något som är galet och väldigt sorgligt? 90% av alla svenska tjejer mår dåligt över sig själva på grund av modeindustrin. Alltså 9 av 10 tjejer, fattar ni?! Det är verkligen helt sjukt och jag blir så ledsen när jag ser den siffran. Jag visste att modeindustrin främjar sjuka ideal och att dessa påverkar oss alla på väldiga negativa sätt, men jag hade faktiskt ingen aning om att det var så pass illa.

Därför blir jag extra glad av projekt som The Swedish Model, där klädmärket Kari Traa tillsammans med tre svenska modeller säger att NU RÄCKER DET! Genom projektet vill de få med modeindustrin i utvecklandet av vad de kallar för The Human Model Rights och inspirera dem att arbeta för sundare ideal.

Modellerna berättar om pressen och hur de behövt leva för att gå ner i vikt eftersom de var ”för stora”. De berättar också om hur det har påverkat dom både mentalt och fysiskt. I projektet får vi följa modellerna på deras resa mot sundare ideal och att må bättre i sig själva.

Med projektet vill de inspirera unga tjejer att bli starkare, gladare och mer hälsosamma. De vill visa på att det inte finns något rätt och fel, att storleken på en klänning inte definierar skönhet eller vem du är. ”The Swedish Model” är inte en person eller en storlek, det är alla svenska tjejer. Det är Du och det är jag, båda i våra fantastiska och unika kroppar.

theswdishmodel2

Ni hittar klippen från kampanjen och mer info HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.