Älskade hjärta

Idag har jag väldigt svårt att sluta le när jag tänker på hur oerhört snabbt livet kan förändras, hur det som var din vardag igår inte längre är det idag. Det som slår mig mest av allt är hur fantastisk kroppen och framförallt hjärtat är på att anpassa sig.

I helgen ställde jag upp för en person som står mig väldigt nära, gav henne nycklarna till mitt hem, packade ihop de viktigaste av mina saker och så helt plötsligt var man sambo. Sambo med han som får mitt hjärta att slå ett extra slag. För ett år sedan var jag sambo med en annan, en person där vår kommunikation numera vilar i radioskugga. För ett år sedan var jag sambo, men en vecka senare var jag det inte. Från en dag till en annan gick jag från att vara en person i en relation till att med tårarna rinnandes ner för kinderna säga hejdå till den person som hade stått mig närmare än någon annan under de senaste 6 åren. Dagen efter hade jag flyttat ut.

En söndag i mars gick jag på en första dejt utan några vidare förhoppningar, men en vecka senare befann jag mig i Milano med samma kille och visste helt säkert att det här är han med stort H. Ja, jag har också tänk att “sånt händer ju bara på film” och varit tvungen att nypa mig själv i armen flera gånger för att försäkra mig om att jag inte drömmer. Nånstans på vägen så har jag bara insett att jag är så värd allt det här och att ibland så är det inte för bra för att vara sant, det är bara sant.

Jag har varit där och tyvärr har nog du också det, med ett trasigt hjärta i handen och en känsla av att man aldrig kommer att bli hel igen. Där och då spelar det ingen roll vad någon säger och det känns som att ingen förstår, för ingen har någonsin varit så kär som du är just nu.. Men grejen är den att du är inte ensam och de flesta har nog känt sig lika hjärtekrossade. Vet du vad det bästa är? Det kommer inte att vara för evigt. Du kommer att bli starkare och lappa ihop ditt hjärta bit för bit. En dag kommer du att kunna resa dig igen, så mycket starkare än du var innan och en extra vacker dag kommer det att trilla in en person i ditt liv som är helt perfekt för dig, som får dig att glömma att det någonsin fanns ett liv innan. 

Min poäng är att livet kan vända lika snabbt som en bergochdalbana och det bästa vi kan göra är att omfamna det, att släppa det gamla och ta emot det nya med öppna armar. Du kan inte veta vad som väntar bakom nästa hörn, men det skulle kunna vara det bästa som har hänt dig, så gör dig själv en tjänst och se på det med öppna ögon.

IMG_5729

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.