Det är via träningen som jag får min energi

 

För det mesta är jag glad och på bra humör, men vissa dagar känns allting grått och trist och det är svårt att hitta en anledning att gå omkring och le. Om jag har tur då så behövs det inte mycket mer än en träningsdejt med en härlig person för att jag ska bli på bättre humör igen och samla på mig ny energi.

Så var det idag när jag mötte upp min kollega Matilda efter jobbet för ett svettigt träningspass. Vi har jobbat på samma företag ett tag, men det var inte förrän i våras när hon bytte till min avdelning som vi fick kontakt på riktigt. Jag minns inte riktigt, men jag har för mig att vi fann varandra i vårt gemensamma intresse för träning och att inte nödvändigtvis alltid tacka ja till bullarna på kontorsfikat 😛 Hon ska också köra Tough Viking nu i augusti, så vi fokuserade passet ganska mycket på träning inför loppet.

 

Träningspass inför Tough Viking

Fokus: kombinera tunga styrkeövningar med övningar som ger mycket flås

 

A) Uppvärmning: dynamisk stretch + rörlighet

 

B) Super set, 4 varv:

  • 8 x marklyft
  • 10 x box jumps

 

C) Super set, 4 varv:

  • 10 x lyfta upp tung boll och kasta över en axeln (vi körde 25kg boll och växlade höger/vänster axel)
  • chins. En person kör chins tills den andra är klar med att kasta bollen över axeln. Orkar man inte fler chins kan man bara hänga i räcket också. Kör man ensam kan man köra ca 8-12 chins, använd gummiband om du behöver.

 

D) Super set, 3 varv:

  • klättra upp/ner i rep
  • springa 100 m 

 

E) Super set, 4 varv:

  • klättra upp/ner i nät
  • stå och hålla i 2 x kettlebells (OBS de ska vara tunga, så att du får öva på greppstyrkan). En person håller i kettlebells till den andra personen klättrat färdigt i nätet. Kör man ensam kan man hålla i ca 45 s – 1 min.

 

 

Efter träningspasset var jag direkt på mycket bättre humör, till och med på så bra humör att jag sa ja när en annan kompis skrev och ville att jag skulle komma och springa med Adidas. Jag befann mig precis runt hörnet från Adidas Runners hubben och jag var ju redan ombytt, så jag kilade dit och brände av 5 lugna kilometrar. Kroppen var lite trött, men det kändes skönt och jag är ganska säker på att det inte kommer att vara några som helst problem att somna ikväll 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.