Italien dag 1-3

 

Hej hjärtan. Jag ville kika in för att säga hej foch ge er lite uppdateringar från vår Italien-resa. Vi har ju hyrt bil och kommer bila oss igenom några delar av norra Italien. Vi flög till Milano där vi plockade upp bilen, ställde in gps:en och drog iväg. En olycka på motorvägen gjorde att vi blev ca 1h sena, men annars gick allt som smort 🙂

 

 

Vi kom fram till vårt B&B strax utanför Venedig och insåg ganska snabbt att vi hade underskattat värmen. Att åka in till stan mitt på dagen var inte att tänka på, så vi drog på oss badkläder och solkräm och hängde vid poolen i några timmar.

 

 

När temperaturen sjönk lite gjorde vi oss iordning och åkte in till Venedig. Åh det var så mysigt där inne med alla broar och små butiker i varje hörn. Vi hade bokat bord på en restaurang, men när vi kom dit så kändes den inte så mysig och vi valde en annan istället. Vi åt mat, strosade omkring och åt gelato, en perfekt första kväll på semestern.

 

 

Nästa morgon hade vi tänkt träna på gräsmattan utanför, men regnet öste ner och vi tog sovmorgon. Efter frukosten packade vi ihop och satte oss i bilen för att åka till Florens. Vi hade bokat ett fantastiskt rum i en romantisk villa lite utanför Florens och jag ville typ inte åka därifrån, haha.

 

 

Villan låg mitt bland vinrankor och olivträd och vyerna åt alla håll var helt magiska. På bilden ovan skulle jag posa så att D kunde ta en fin bild på mig, men i mitt klumpiga jag så trasslade jag in mig i en gren och försöker här att komma loss :p På kvällen åt vi middag på en liten lokal restaurang och bara hade det bra.

 

 

Nästa morgon tog vi en promenad i det fina landskapet innan vi högg in på frukostbuffén. Jag älskar frukost. Och hur fantastisk är inte utsikten här? Det var magiskt!

 

 

Vi skulle bara stanna en natt så vi lapade sol i några timmar och sen åkte vi in till Florens för att äta lunch och se staden. Det var uppemot 40 grader varmt och jag höll på att smälla av.

 

 

Sen hoppade vi in i bilen igen och styrde kosan mot La Spezia med ett litet stopp på vägen vid Lutande tornet i Pisa. Alltså vi var verkligen där i 5 minuter, knäppte ett par kort och åkte vidare 🙂

 

 

Vi kom fram till La Spezia kring 19-tiden och spenderade kvällen med att promenera längs strandpromenaden och sen äta middag. Jag förundras fortfarande över hur italienarna orkar ära antipasti, primi, secondi och sen efterrätt haha. Vi hittade en gratis parkering där vi kunde lämna bilen i några dagar för att sedan ta tåget till de små byarna i Cinque Terre, men det får bli ett annat inlägg. Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.