Nu när det är långledigt så blir i alla fall jag väldigt sugen på att baka, haha. Jag är en riktig sucker för kladdkaka och tänkte tipsa om denna kladdkaka med chokladfrosting. Toppa den med ett kinderägg och fyll det med påskägg eller något annat gott 🙂
Kladdkaka med chokladfrosting
Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 1 dl kakao
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- ströbröd
Chokladfrosting
- 100 g Philadelphiaost
- 100 g rumsvarmt smör
- 3,5 dl florsocker
- 5 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Övrigt
- godsaker att toppa kakan med (jag hade bl.a. kinderägg, center, dajm och marshmallows)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret, låt svalna
- Blanda i kakao, socker och vaniljsocker
- Blanda ner ett ägg i taget
- Häll i mjölet
- Smörj in och bröa en springform (det går förstås med en annan form också, men lättast med springform)
- Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min (justera tiden efter hur kladdig du vill ha kakan)
- Gör frostingen medan kakan svalnar. Rör ihop alla ingredienser så att det blir krämigt
- När kakan har svalnat något: bred på frostingen på kakan. Ställ in i kylen så att det svalnar och stelnar
- Dekorera. Jag delade ett kinderägg som jag fyllde med chokladgodis och toppade med ännu mer choklad
- Servera med vaniljglass