EfterrättFrukostNyttigt söttRecept

Recept: Nyttiga blåbärspannkakor

Alltså pannkakor, livets jäkla grej om ni frågar mig. Min favorit är egentligen klassiska svenska pannkisar, men jag tycker om att variera med olika typer av bananpannkakor eller liknande. Nu senast när vi hade bake-off med Barebells Bakers skulle vi baka något som innehöll någon av deras milkshakes. Jag valde att testa att göra en nyttigare variant av amerikanska pannkakor som jag smaksatte med blåbär och kardemumma. Jag hittade något recept online, bytte ut hälften och chansade, haha, men det blev faktiskt riktigt gott 😀

 

 

Nyttiga pannkakor med smak av blåbär och kardemumma

Ingredienser (8-10 pannkakor)

  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (eller liknande, jag använde Barebells Milkshake Forest Fruit)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa bikarbonat
  • 3 krm malen kardemumma
  • 2 krm vaniljpulver
  • en skvätt vatten
  • smör till stekning

Gör såhär:

  1. Låt blåbären tina lite så att de är halvfrysta
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (dvs kokosmjöl, bakpulver, bikarbonat kardemumma, vaniljpulver, fiberhusk och salt)
  3. Häll ner mjölk och vatten och blanda
  4. Vispa ner äggen
  5. Rör försiktigt ner blåbären i smeten (helst utan att mosa bären)
  6. Stek i smör på mellanhög värme, några minuter per sida. Var försiktig när du vänder pannkakorna, eftersom de lätt kan gå sönder 😉
  7. Plocka fram dina favorit-tillbehör och ENJOY! Jag hade glass, chokladsås och färska bär, mums!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *