Nu när jag har varit på konferens med jobbet hela dagarna så är det inte lika enkelt som vanligt att få i sig ett vettigt mellanmål. Vi fick mat och fika på konferensen såklart, men till fika var det kladdkaka, kanelbulle, morotskaka osv och jag var inte så sugen på det. Dels föredrar jag att äta fika på min lediga tid, dels så blir jag så trött av socker så det funkar inte alls för mig om jag ska hålla mig pigg. Därför hade jag med min mellisbollar, som de här choklad-dadelbollar, fritt från raffinerat socker men ändå supergott 🙂 Dessutom är de väldigt enkla att göra 🙂
Choklad-dadelbollar
Ingredienser (8 st)
- 10 färska dadlar
- 1 dl havregryn
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- en skvätt vatten
- riven kokos att rulla i
Gör såhär:
- kärna ur och mixa dadlarna med stavmixer/matberedare
- smält kokosoljan och blanda ner den
- blanda alla ingredienser och rulla till bollar
- rulla i kokos och låt stå i kylen ca 30 minuter. Förvaras i kylskåp