EfterrättRecept

Mjuka cookies med rabarber, kardemumma & vit choklad

Mina första cookies, så himla stolt haha. Jag har gjort kakdeg några gånger tidigare, men det har aldrig blivit några kakor av det 😉 Jag har verkligen fått upp ögonen för kombinationen av rabarber och kardemumma, så efter att ha googlat runt på lite inspiration resulterade det i dessa: mjuka cookies med både rabarber, kardemumma och vit choklad, mums. Rabarbern ger syrlighet, kardemumman är varm och kryddig och så vit choklad som ger lite extra sött, så himla bra kombo! Jag hoppas att ni ska gilla kakorna lika mycket som jag gjorde 🙂

Ingredienser (25-30 st)

  • 150 g rabarber
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 2 ägg (rumstempererade)
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,4 dl mörkt muscovadosocker (ljust muscovadosocker funkar också, men då blir kakorna lite hårdare)
  • 1,25 dl strösocker
  • 150 g vita chokladknappar (går lika bra med hackad vit choklad)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma-kärnor (eller 1,5 tsk malen kardemumma)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader om du har varmluft (200 grader i vanlig ugn)
  2. Skala rabarber och hacka i små bitar
  3. Mortla kardemummakärnorna
  4. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker tills det blir fluffigt
  5. Rör ner äggen
  6. Blanda mjöl, kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en separat bunke. Vänd ner den blandningen i den första bunken
  7. Rör ihop allt till en deg och vänd ner chokladknappar och rabarber
  8. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter eller tills de fått lite färg i kanterna (jag tyckte det var perfekt att grädda 9 kakor åt gången)
  9. Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *