Lunch/MiddagRecept

Middagstips: enkelt, färgglatt och en magisk smakkombination

 

Hej hjärtan. Åh jag måste tipsa er om det jag åt till middag igår (och lunch idag), mest för det var så överraskande gott. Ni kanske känner igen er i att man kommer hem på kvällen, helt utsvulten och inser att det inte finns någon färdig mat där hemma. Så var det för mig igår. Jag hjälpte Daniel att ta bilder till deras hemsida vilket gjorde att klockan var ganska mycket när vi kom hem. Jag var (som vanligt) jättehungrig och ville ha mat så fort som möjligt utan att behöva köpa hem snabbmat. Det resulterade i att jag gjorde ett hopplock av det som fanns hemma.

Jag stekte halloumi så att den blev lite knaprig och kryddade med chili. Till det hade jag ris, mango, bladspenat, naturell keso, cashewnötter, pumpafrön och lite grönsaker. Det kanske låter som en knasig kombination, men alltså det blev så himla gott. Jag tror att det beror på att det blev en så bra kombination av smaker och konsistenser. Något sött, något salt, något krämigt och något krispigt, ja ni fattar.

Snabbt, enkelt, nyttigt, färgglatt och så himla gott. Dessutom vegetariskt och väldigt mättande. Den här måltiden får full pott och jag kommer definitivt att göra det igen 🙂 Okej ris kanske inte går jättefort att koka egentligen, men vi hade redan ris i kylen så i mitt fall gick det väldigt fort. Om man inte vill vänta på att ris ska koka så passar det säkert lika bra med bulgur, quinoa, matvete eller liknande och detsamma gäller såklart för grönsakerna, ta sånt som du är sugen på eller som redan finns hemma 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *